ЦИД >> Правна програма >> Отнемане на имущество

   
 

Отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност

Отнемане на незаконно придобито имущество: опитът на Великобритания
На 8 юли 2004 г. Центърът за изследване на демокрацията и Коалиция 2000 организираха дискусия на тема “Отнемане на незаконно придобито имущество: опитът на Великобритания”. По време на дискусията беше представен британския опит в изземването на незаконно придобито имущество в съответствие със Закона за облагите от престъпления от 2002 г. още »

Отнемането на имущество: механизъм за противодействие на корупцията и организираната престъпност
Дискусия, посветена на отнемането на имущество като механизъм за противодействие на корупцията и организираната престъпност, с участието на Хайнер Бокслайтнер, Първи главен криминален комисар на Бавария, се проведе на 3 юни 2004 г. в Центъра за изследване на демокрацията. Дискусията беше организирана от Коалиция 2000 като част от усилията в подкрепа на въвеждането на механизми за отнемане на имущество в България и по-специално приемането на Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. още »

Отнемането на имущество в Европа като инструмент за противодействие на корупцията и организираната престъпност
На 2 март 2004 г. в Хотел Шератон се проведе кръгла маса на тема “Отнемането на имущество в Европа като инструмент за противодействие на корупцията и организираната престъпност”. Опитът на Ирландия, Франция и Испания в тази област споделиха Остин Гормли, Временно управляващ, Посолство на Ирландия, Феликс МакКена, Директор на Бюро за незаконно придобито имущество, Ирландия, Жерар Леге, Директор по международните въпроси, Икономически и финансов отдел, Главна дирекция на съдебната полиция, Франция и Мигел Анхел Алонсо Родригес, Главен инспектор, Съдебна полиция, Национална полиция на Испания. още »

Обсъждане на Законопроекта за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност
На 1 октомври 2002 г. в Центъра за изследване на демокрацията се проведе кръгла маса за обсъждане на законопроекта за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Карън Креймър, правен съветник в посолството на САЩ в България, откри дискусията, а Сюзън Смит, старши съдебен съветник в отдел "Отнемане на имущество и пране на пари" в Криминалната дирекция на Министерството на правосъдието на САЩ, коментира законопроекта. още »

Публично обсъждане на Законопроекта за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност
На 10 септември 2002 г. Коалиция 2000 и Центърът за изследване на демокрацията организираха публично обсъждане на Законопроекта за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Законопроектът беше представен от проф. Георги Петканов, министър на вътрешните работи. още »


   ПРАВНА ПРОГРАМА

   Теми