ЦИД » Програма Сигурност » Евроатлантическа интеграция

   
 

Евроатлантическа интеграция

В стремежа си да допринесе за усилията на България да стане пълноправен член на ЕС и НАТО, Центърът за изследване на демокрацията улеснява обмяната на идеи по въпросите на евро-атлантическата интеграция, като организира публични лекции и дискусии с участието на водещи политици и учени от Европа и САЩ и представители на българските институции и неправителствени организации.

 

Събития

всички събития

Енергийна сигурност: диверсификация и зависимост от източниците
На 7 декември 2007 г. в Централния военен клуб в София, Центърът за изследване на демокрацията и Фондация „ Инициатива за развитие на Югоизточна Европа” проведоха кръгла маса ва тема: „ Енергийна сигурност: диверсификация и зависимост от източниците”. В кръглата маса взеха участие посланици и представители на посолства, висши служители в български държавни институции, представители на бизнеса, неправителствени организации, медии и експерти. още »
 
Кръгла маса: Трансформацията на отбранителните способности и ролята на малките страни в съюзническите операции
На 16 февруари 2007 г. Центърът за изследване на демокрацията съвместно с Посолството на Кралство Дания в София организира кръгла маса на тема: „Трансформацията на отбранителните способности и ролята на малките страни в съюзническите операции”. Основен докладчик на кръглата маса беше генерал Ханс Йеспер Хелсьо – Началник на отбраната на Кралство Дания. още »
 

Публикации

всички публикации

Съдът, прокуратурата и разследващите органи в държавите-членки на Европейския съюз и страните-кандидатки
Сборникът включва преглед на организацията и принципите на работа на съда, прокуратурата и разследващите органи в Европейския съюз, включително новоприетите държави-членки, и в страните-кандидатки. още »
 
Българската конституционна реформа в контекста на присъединяването на Република България към Европейския съюз (2003 – 2005)
Аналитичният доклад “Българската конституционна реформа в контекста на присъединяването на Република България към Европейския съюз” е подготвен в изпълнение на Комуникационната стратегия за членство на България в Европейския съюз от работна група към Центъра за изследване на демокрацията. още »
 


   Програма Сигурност

   ТЕМИ