Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
old.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Официално откриване на Центъра за дистанционно обучение
 
Официалната церемония по откриването на Център за дистанционно обучение – част от Глобалната мрежа за обучение и развитие на Световната банка -се състоя на 22 март 2004 г. в Центъра за изследване на демокрацията. Чрез видео-мост участваха г-н Шигео Катсу, вицепрезидент на Световната банка за Европа и Централна Азия, г-н Ананд Сет, регионален директор на Банката за Югоизточна Европа и Моника Вебер-Фар, GDLN, както и представители на GDLN и Институтът на Световната банка във Вашингтон. В церемонията взе участие г-жа Лидия Шулева, заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономиката, присъстваха и представители на българското правителство, чуждестранния бизнес, академичните среди, международни донори и неправителствени организации.

С откриването на този център България се присъединява към глобалното семейство на GDLN - мрежа, която обединява над 60 държави в целия свят. Мрежата е създадена по инициатива на Световната банка и има за цел да подпомага устойчивото развитие на страните и трайното преодоляване на проблемите с бедността като създава възможности за обучение, обмен на знания и диалог между професионалистите, ангажирани с проблемите на развитието.

Българският център ще предоставя широки възможности за дистанционно обучение по теми, свързани с развитието, като съчетава предимствата на новите интерактивни технологии (като видео-конференции и Интернет) с традиционните форми на семинари и дискусии. Центърът ще бъде отворен за представители на държавната администрация, бизнеса, университетите и неправителствения сектор, които ще могат да използват неговите услуги и технологични възможности, за да получат достъп до световното знание и да общуват със свои партньори и експерти от целия свят.


Програма на церемонията
Медиите за церемонията
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ
Страницата, която се опитвате да отворите, е архивирана.
Можете да посетите новия ни сайт тук.