Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
old.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Засилване на сътрудничеството в енергийния сектор между Корея и България
 
На 20 ноември 2018 г. Центърът за изследване на демокрацията съвместно с Посолството на Република Корея в България организираха Корейско-български енергиен форум: „Засилване на сътрудничеството в енергийния сектор между Корея и България“. Събитието се фокусира върху няколко теми като сегашното състояние и бъдещото развитие на енергийния сектор в България, предизвикателствата, свързани с енергийния преход в България и Корея, както и възможностите за сътрудничество между двете страни в сферата на енергетиката.

Сред основните говорители бяха д-р Огнян Шентов, председател на Центъра за изследване на демокрацията, Джънк Джънкю, посланик на Република Корея в България, Теменужка Петкова, министър на енергетиката, Лю Хуанг-Реол, изпълнителен директор на Korea South-East Power Co.

Българските и корейските участници бяха единодушни, че има както необходимост, така и потенциал за по-активно двустранно сътрудничество в сферата на енергетиката. То може да бъде особено плодотворно при възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), тъй като и двете страни се стремят да бъдат енергийно все по-независими.
Събитието събра представители на българското и корейското правителство, администрация, бизнес, неправителствения сектор, енергийни експерти, учени, журналисти и заинтересовани граждани.

Програма (Adobe PDF, 63 KB, на английски език)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ
Страницата, която се опитвате да отворите, е архивирана.
Можете да посетите новия ни сайт тук.