Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
old.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Заетост сред младежите в Северозападна България
 
На 30 октомври 2018 г. Центърът за изследване на демокрацията участва в еднодневен работен семинар във Видин, на тема „Младежка заетост в Северозападна България: реалност и перспективи“. Участници в събитието бяха местни представители на ангажираните институции, вкл. представители на местното Бюро по труда, местни училища, младежки, ромски и здравни медиатори, член на местния клон на Комисията за защита от дискриминацията, представители на местната евангелистка общност.

Центърът за изследване на демокрацията представи резултатите от изследване, проведено в Северозападна България, относно обхващането на младежи роми от мерките на Европейската гаранция за младежта. По време на дискусията между участниците бяха засегнати темите за липсата на квалифициранa работна ръка в региона; тенденцията младежите роми да напускат България, за да работят в чужбина; причините за демотивацията на бизнеса за участие в мерките на Европейската гаранция за младежта; предизвикателствата, свързани с мотивирането на младежи роми и младежи от региона да се образоват; нуждата от повече участие на местния бизнес в процесите на младежка заетост; нуждата от тесни връзки между бизнеса и образователните институции.

Събитието бе организирано от Сдружение „Свят без граници,“ със съдействието на Центъра за изследване на демокрацията в рамките на инициатива „Подпомагане на достъпа и използването на мерките по програмата Европейска гаранция за младежта в България, Унгария и Румъния.“

Презентация на Лилия Якова, научен сътрудник, Социологическа програма, Център за изследване на демокрацията (Adobe PDF, 579 KB)

Във Видин представиха резултатите от проучване за достъп до мерки по програмата Европейска гаранция за младежта
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ
Страницата, която се опитвате да отворите, е архивирана.
Можете да посетите новия ни сайт тук.