Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
old.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Предизвикателства пред бъдещето на демократизацията и декарбонизацията на електроенергията в България
 
България, а и цяла Европа, е изправена на енергиен кръстопът. Поетият ангажимент на европейските лидери за постигане на 32 % дял на възобновяемите енергийни източници в енергийния сектор до 2030 г. поставя пред сериозно изпитание българската енергийна политика. Децентрализацията на електроенергийното производство посредством интегрирането на малки мощности използващи възобновяеми източници на енергия е един от най-ефективните за постигане на амбициозните цели.

На 21 юни 2018 г. Центърът за изследване на демокрацията, с подкрепата на Европейската климатична фондация, организира кръгла маса за подпомагане на формирането на последователна енергийна политика в България. На събитието бяха представени основните заключения на подготвения от Центъра доклад за правните и административни пречки пред интегрирането на малки ВЕИ мощности в електроенергийната система. Участие в дискусията относно проблемите пред бъдещата енергийна и климатична политика на България в рамките на Енергийния съюз взеха политици, експерти и бизнес лидери в страната.

Презентация на д-р Тодор Галев, старши анализатор, Икономическа програма, Център за изследване на демокрацията (Adobe PDF, 1.05 MB)
Презентация на Мартин Владимиров, анализатор, Икономическа програма, Център за изследване на демокрацията (Adobe PDF, 1.07 MB)


Медийно отразяване
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ
Страницата, която се опитвате да отворите, е архивирана.
Можете да посетите новия ни сайт тук.