Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
old.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Насърчаване на сътрудничеството в неправителствения сектор между Европейския съюз и Русия
 
На 15 май 2018 г., Центърът за изследване на демокрацията беше домакин на среща на представители на неправителствени организации от държави - членки на Европейския съюз (ЕС) и Русия, на която бяха обсъдени възможности за сътрудничество между тях по теми в областта правото и гражданското общество. Срещата се състоя непосредствено преди Осмото общо събрание на Гражданския форум ЕС-Русия, което се провежда на 15-18 май 2018 г. в София. Гражданският форум ЕС-Русия е създаден през 2011 г. и Центърът за изследване на демокрацията е един от учредителите.

В срещата, организирана по инициатива на Програма „Правен диалог между ЕС и Русия“ на Гражданския форум, участваха експерти от Центъра за изследване на демокрацията и други български неправителствени организации, включително Българския институт за правни инициативи и Фондация „Право и Интернет“, както и гости и участници в Общото събрание на Гражданския форум – представители на изследователски центрове и граждански организации от Русия, Полша и Холандия.

Участниците представиха своята дейност и изследователски интереси, обсъдиха идеи и предложения за сътрудничество и съвместни инициативи в сферата на правата на човека и върховенството на правото, правата на уязвимите групи (лишени от свобода, жертви на престъпления, мигранти, бежанци), човешките права в ерата на интернет, противодействието на корупцията и организираната престъпност, укрепването на гражданското общество, мониторинга на съдебната власт, правната помощ и други.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ
Страницата, която се опитвате да отворите, е архивирана.
Можете да посетите новия ни сайт тук.